Η εταιρία ksulo.gr εξιδικεύεται 18 χρόνια στις ΞΥΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΞΥΛΙΝΩΝ ΔΑΠΕΔΩΝ ΠΑΤΩΜΑΤΩΝ. Τα ΞΥΛΙΝΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ ΔΑΠΕΔΑ LAMINATE είναι μια ιδιαίτερη δουλειά που χρειάζεται ευθύνη συνέπεια και ακρίβεια. Το εξειδικευμένο δυναμικό της εταιρίας μας έχει υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία στην ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΞΥΛΙΝΟΥ ΔΑΠΕΔΟΥ ΠΑΤΩΜΑΤΟΣ. Με την διαρκή ενημέρωσή μας για τις τάσεις και την εξέλιξη της τεχνολογίας, πετυχαίνουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στο μικρότερο κόστος. Αναμένουμε να σας λύσουμε κάθε σας απορία χωρίς καμία δέσμευση!

Μόλις εγκατασταθεί κυρίως ως τύπος οικονομικών δαπέδων, τα ΔΑΠΕΔΑ LAMINATE διατηρούν σταθερά τη θέση τους ως ένα φθηνό, λειτουργικό δάπεδο. Αλλά έχουν μεταφερθεί ακόμη και σε σπίτια υψηλότερης κατηγορίας που κάποτε δεν θα εγκαθιστούσαν τίποτα παρά σκληρό ξύλο ή ξύλινο δάπεδο. Τα δάπεδα από πλασμένα υφάσματα φαίνονται καλύτερα, λειτουργούν καλύτερα και αισθάνονται καλύτερα από πότε κάτω από τα πόδια σας.

Ξύλινο δάπεδο LAMINATE σε κενό υπνοδωμάτιο.
Ξύλινο δάπεδο laminate σε σαλοτραπεζαρία κατοικίας.

Βασικά στοιχεία των δαπέδων από πλαστικοποιημένο υλικό

Τα ΔΑΠΕΔΑ LAMINATE είναι ένα υβριδικό κάλυμμα δαπέδου που αποτελείται από μια ξύλινη βάση από μοριοσανίδες.. Τα ΔΑΠΕΔΑ LAMINATE είναι ένα δημοφιλές είδος κάλυψης δαπέδων για σπίτια, κουζίνες, τραπεζαρία, υπνοδωμάτια, διαδρόμους και άλλες περιοχές που δεν υπόκεινται σε υπερβολική υγρασία.

Ξύλινο δάπεδο δωματίου
πάτωμα laminate σε επαγγελματικό χώρο κομμωτηρίου.

Τα ΔΑΠΕΔΑ LAMINATE εφευρέθηκαν το 1977 από τη σουηδική εταιρεία Perstorp. Αυτή η εταιρεία προσγειώθηκε στην ιδέα της αξιοποίησης των έργων απόβλητου ξύλου, υποβάλλοντας τα προϊόντα αυτά σε έντονα υψηλή πίεση, θερμότητα και χημικά δεσμευτικά, μετατρέποντας το αποτέλεσμα σε χρήσιμα καλύμματα δαπέδου. Από τότε, πολλοί άλλοι κατασκευαστές, τώρα κατασκευάζουν δάπεδα από έλασμα.

Laminate πάτωμα σε δωμάτιο κατοικίας.
Κατασκευή δαπέδου σε παιδικό σωμάτιο.

Υπέρ και κατά

Πλεονεκτήματα

Εύκολο στον καθαρισμό.
Ανθεκτικά στις γρατσουνιές.
Καλό για σπίτια με κατοικίδια ζώα και παιδιά.
Χαμηλό σε σχέση με άλλους τύπους επενδύσεων δαπέδων.

κατασκευή laminate
ξύλινο πάτωμα κουζίνας

Μειονεκτήματα

Η υγρασία μπορεί να διογκώσει τη βάση του laminate δαπέδου.
Δεν είναι κατάλληλο για μπάνια ή χώρους πλυντηρίων.

Τα ΔΑΠΕΔΑ LAMINATE σε σύγκριση με άλλες επενδύσεις δαπέδων.

Τα δάπεδα LAMINATE είναι εύκαμπτα, ενώ τα δάπεδα από βινύλιο είναι άκαμπτα και αντέχουν στην υγρασία. Το δάπεδο βινυλίου δεν χρειάζεται να εγκλιματιστεί (48 ώρες) σε ένα δωμάτιο πριν από την εγκατάσταση. Το βινύλιο είναι ένας στενός ξάδελφος του laminate. Είναι ανταγωνιστική τιμή, εξίσου εύκολη για τους κατασκευαστές do-it-yourself και έχει παρόμοια εμφάνιση.
Το σκληρό ξύλο είναι 100% στερεό. Το Βινύλιο δεν έχει συμπαγές ξύλο. Το συμπαγές σκληρό ξύλο είναι παχύ και μπορεί να λειανθεί πολλές φορές σε αντίθεση με το laminate και το βινύλιο τα οποία δεν μπορούν να λειανθούν καθόλου. Τα ξύλινα ΔΑΠΕΔΑ από σκληρό ξύλο και LAMINATE μπορούν να φαίνονται εξαιρετικά ομοιόμορφα, ειδικά από απόσταση. Υπάρχουν επίσης τα δάπεδα από πολυεστέρα που κατασκευάζονται με μίξη κόντρα πλακέ και καπλαμά (Συνθετικό ξύλο από πριονίδι).

Ξύλινο δάπεδο σε σαλόνι το μισό είναι επικαλυμμένο με προστατευτικό πανί.
Ξύλινο πάτωμα σε σχολή χορού.

Υλικά επίστρωσης για ΔΑΠΕΔΑ LAMINATE.

Τα ΔΑΠΕΔΑ LAMINATE μερικές φορές ονομάζονται laminate ξύλινα πατώματα, αν και είναι ξύλο μόνο σε δύο σημεία. Πρώτον, η βάση δαπέδου laminate αποτελείται από συμπιεσμένα τεμάχια ξύλου. Δεύτερον, η κορυφή έχει την εμφάνιση πραγματικού ξύλου λόγω της ακριβούς ανάλυσης της εικόνας.

Τα ενσωματωμένα σωματίδια ξύλου υποβάλλονται σε υψηλή πίεση για το σχηματισμό φύλλων. Αυτά τα φύλλα έχουν μια φωτορεαλιστική εικόνα από ξύλο ή πέτρα. Η επιφάνεια είναι λεπτή, ανθεκτική με ένα διαφανές πλαστικό φύλλο.

Ξύλο παρκέ σε κουζίνα σπιτιού.

Επίπεδο φθοράς για ΔΑΠΕΔΑ LAMINATE.

Το ΔΑΠΕΔΑ LAMINATE είναι ένα επιφανειακό στρώμα από δύο λεπτά φύλλα χαρτιού εμποτισμένα με μελαμίνη. Αυτό το ανώτατο επιφανειακό στρώμα είναι ένας σκληρός διαφανής τύπος πλαστικού φύλλου που είναι αδιαπέραστο σε σκύλους, καρέκλες, ψηλά τακούνια και άλλα κοινά βλαπτικά στοιχεία.
Ακόμη και όταν βλέπετε κοντινά laminate δάπεδα μπορούν να φαίνωνται ρεαλιστικά. Αυτό οφείλεται στην εικόνα φωτογραφικής ποιότητας του πολυστρωματικού ξύλου.
Κάτω από τη φωτογραφία ξύλου είναι περίπου μισή ίντσα από σύνθετο ξύλο. Η βάση του laminate δαπέδου θεωρείται διαστασιακά σταθερή, αλλά μόνο σε κάποιο βαθμό. Θα αντέξει ενάντια σε λίγο νερό, αλλά μόνο εάν αυτό το νερό αφαιρεθεί γρήγορα.

δάπεδο laminate σε υπνοδωμάτιο εξοχικής κατοικίας.
ΞΥΛΙΝΑ ΔΑΠΕΔΑ LAMINATE

Μέθοδος εγκατάστασης

Τα laminate δάπεδα εγκαθίστανται πάντοτε ως πλωτά δάπεδα. Με αυτή τη μέθοδο, οι σανίδες δαπέδου συνδέονται μεταξύ τους αλλά όχι με το υποδάπεδο. Τα laminate δάπεδα εγκαθίστανται σαν τα συμπαγή δάπεδα από σκληρό ξύλο. Ωστόσο, σε αντίθεση με το δάπεδο από σκληρό ξύλο, το οποίο συνήθως απαιτεί επαγγελματική εγκατάσταση, τα laminate δάπεδα είναι πολύ εύκολο να εγκατασταθεί με μόνο βασικά εργαλεία.

Το φυλλοειδές υλικό εγκαθίσταται πάντα ως πλωτό δάπεδο. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει τα δύσκολα προβλήματα εγκατάστασης του σκληρού ξύλου ή της επεξεργασμένης ξυλείας.

Μην διστάσετε να μας ειδοποιήσετε, έτσι ώστε να σας δώσουμε προσφορά και να ακούσετε τις προτάσεις μας χωρίς καμία χρέωση.

Βρείτε μας στο facebook και στο instagram.