Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι οι ξύλινοι ΠΑΓΚΟΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ είναι κορυφαία επιλογή για την κουζίνα σας. Είναι φυσικά όμορφο με ένα μοναδικό σιτάρι και σίγουρα φέρνει μια αίσθηση γοητευτικής ζεστασιάς σε κάθε κουζίνα.

ΠΑΓΚΟΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΠΑΓΚΟΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Ποιες είναι οι επιλογές ξύλου;

Τα σκληρά ξύλα χρησιμοποιούνται γενικά για να κάνουν πάγκους εργασίας, σε αντίθεση με τα μαλακά ξύλα, όπως το πεύκο. Οι δημοφιλείς επιλογές σκληρού ξύλου για πάγκους εργασίας περιλαμβάνουν δρυς, καρυδιά και ιρόκο (αφρικάνικο τικ).

ΠΑΓΚΟΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΠΑΓΚΟΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Η Δρυς είναι το πιο γνωστό ξύλο που χρησιμοποιείται για πάγκους εργασίας. Είναι σκληρό ξύλο και φαίνεται καλό. Το καρύδι, ενώ είναι μια πιο ακριβή επιλογή, μπορεί να είναι εξαιρετικά γυαλισμένο για να δημιουργήσει μια μοντέρνα, κομψή εμφάνιση. Η Δρυς και το Iroko είναι φθηνότερα ξύλα από καρυδιά. Το Iroko είναι πιο ανθεκτικό στη θερμοκρασία και την υγρασία. Τελικά, η επιλογή του καταλληλότερου ξύλου για τον πάγκο εργασίας σας θα καταλήξει στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε την κουζίνα και την προσωπική σας γεύση.

ΠΑΓΚΟΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΠΑΓΚΟΣ ΣΕ ΚΟΥΖΙΝΑ

Τα πλεονεκτήματα μιας επιφάνειας από μασίφ ξύλο

Οι ΠΑΓΚΟΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ με συμπαγές ξύλο φαίνεται καλό με σχεδόν οποιοδήποτε σχέδιο χρωμάτων και σχεδόν σε οποιοδήποτε στυλ κουζίνας.
Το ξύλο φαίνεται καλύτερα με την ηλικία. Αντίθετα με την πεποίθηση, αν φροντίσαμε καλά, οι πλάκες από μασίφ ξύλο φαίνονται καλύτερα καθώς μεγαλώνουν. Το χρώμα του ξύλου βαθαίνει βαθμιαία με την ηλικία, και το σιτάρι φαίνεται να κερδίζει χαρακτήρα.

ΠΑΓΚΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΠΑΓΚΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

ΠΑΓΚΟΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ με διαχρονικό ύφος.

Το ξύλο φαίνεται να είναι ένα από αυτά τα υλικά που δεν βγαίνει ποτέ από τη μόδα πόσο μαλλον οταν οι ΠΑΓΚΟΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ σας ειναί φτιαγμένοι από αυτό. Για όσους ανησυχούν για τα μικρόβια στην κουζίνα, το ξύλο είναι ιδανικό για χρήση ως επιφάνεια εργασίας λόγω των φυσικών αντιβακτηριδιακών ιδιοτήτων του, αρκεί να είναι καλά σφραγισμένο με ένα μη τοξικό ορυκτέλαιο.


Μοναδικοί ΠΑΓΚΟΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.

Κανένα κομμάτι ξύλου δεν είναι το ίδιο, έτσι ώστε η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σας από σκληρό ξύλο να είναι απόλυτα μοναδική.

ΠΑΓΚΟΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΠΑΓΚΟΣ ΞΥΛΙΝΟΣ ΣΕ ΚΟΥΖΙΝΑ

Ανθεκτικοί ΠΑΓΚΟΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ .

Οι ξύλινοι ΠΑΓΚΟΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ είναι απίστευτα ανθεκτικοί και τα σημάδια ή οι ατέλειες των μαχαιριών είναι πολύ πιο εύκολο να μαζευτούν απ ‘ό, τι σε κάποια άλλη ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.

ΠΑΓΚΟΣ ΞΥΛΙΝΟΣ ΣΕ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΠΑΓΚΟΣ ΞΥΛΙΝΟΣ ΣΕ ΚΟΥΖΙΝΑ


Φιλικα προς το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Με το ξύλο είναι δυνατό να κάνετε φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές. Επιλέξτε μια ξύλινη ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από μια υπεύθυνη πηγή.

Τα μειονεκτήματα μιας επιφάνειας από μασίφ ξύλο

Απαιτεί τακτική σφράγιση.

Ο ΞΥΛΙΝΟΣ ΠΑΓΚΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σας θα απαιτήσει τακτική λίπανση για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση. Αν δεν σφραγίζετε σωστά τους ξύλινους πάγκους σας, μπορεί να γίνουν πορώδη και τα μικρόβια θα καταλήξουν πιο εύκολα.

Υδάτινη καταστροφή.

Εάν ο ξύλινος πάγκος σας δεν σφραγίζεται τακτικά και προστατεύεται σωστά, είναι πιθανό οι διαρροές νερού να προκαλέσουν ζημιά, ειδικά εάν τα χυτά δεν καθαρίζονται αμέσως. Αυτό μπορεί να προκαλέσει οίδημα και μαύρα σημάδια.

ΠΑΓΚΟΣ ΞΥΛΙΝΟΣ ΣΕ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΠΑΓΚΟΣ ΞΥΛΙΝΟΣ ΣΕ ΚΟΥΖΙΝΑ

Εύκολα γδαρμένο και χαραγμένο.

Το ξύλο είναι μαλακότερο από μερικά άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται για ΠΑΓΚΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, οπότε πρέπει να προσέχετε να μην κόψετε τα τρόφιμα απευθείας στην επιφάνειά του, καθώς αυτό θα αφήσει σημάδια και θα προκαλέσει ζημιά. Χρησιμοποιείτε πάντα μια ξεχωριστή σανίδα κοπής κατά την προετοιμασία των τροφίμων για να προστατεύσετε τον πάγκο εργασίας σας.
Τα σημάδια σκασίματος είναι αναπόφευκτα εκτός αν είστε πολύ προσεκτικοί για να βάζετε ζεστά τηγάνια κάτω από την κουζίνα. Εντούτοις, οι λεκέδες και τα σήματα καψίματος μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν από τις ΞΥΛΙΝΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ εργασίας με κάποια ελαφριά λείανση.

Ποιοι είναι οι κατάλληλοι ΠΑΓΚΟΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ για εσάς?

Μόνο εσείς μπορείτε να απαντήσετε σε αυτή την ερώτηση. Τελικά, η επιλογή της επιφάνειας εργασίας σας εξαρτάται από το είδος της εμφάνισης που προσπαθείτε να επιτύχετε στην κουζίνα σας, αλλά και από το χρόνο που είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε για να διατηρήσετε το πάγκο εργασίας σας και να το κρατήσετε όσο το δυνατόν καλύτερα.

Το ξύλο απαιτεί λίγο περισσότερη συντήρηση από κάποια άλλα υλικά επιφάνειας εργασίας, αλλά είναι επίσης πολύ εύκολο να επισκευαστή με και ελαφριά λείανση όταν απαιτείται.

Ο κάθε ξύλινος πάγκος έχει διαφορετική ποιότητα, επομένως είναι σημαντικό να κάνετε την έρευνά σας και να προμηθευτείτε το σωστό είδος ξύλου για να εξασφαλίσετε την ανθεκτικότητα και τη μακροζωία. Το πιο σημαντικό είναι, όπως και με οποιαδήποτε επιφάνεια εργασίας, να μεταχειριστείτε το πάγκο σας με σεβασμό και να το φροντίσετε ώστε ο πάγκος εργασίας σας μα συνεχίσει να φαίνεται τόσο υπέροχος όσο οταν ήταν καινούργιος.

Μην διστάσετε να μας ειδοποιήσετε, έτσι ώστε να σας δώσουμε προσφορά και να ακούσετε τις προτάσεις μας χωρίς καμία χρέωση.

Βρείτε μας στο facebook και στο instagram.