Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για εσωτερικές πόρτες?

Οι ξύλινες ΠΟΡΤΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ είναι οι καλύτερες ηχομονωτικές πόρτες που μπορείτε να αγοράσετε για το εσωτερικό του σπιτιού σας. Έχουν ζέστη, φυσική εμφάνιση και έρχονται σε μια ποικιλία ειδών ξύλου για να ταιριάξουν με την επίπλωση σας.

Αξίζει να αντικατασταθούν οι ΠΟΡΤΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ;

Λόγοι για την αντικατάσταση των εσωτερικών θυρών

Αξίζει να αντικατασταθούν οι εσωτερικές πόρτες αν έχουν καταστραφεί ή δεν κάθονται πλέον σωστά στα πλαίσιά τους. Οι κοίλες κεντρικές πόρτες είναι ιδιαίτερα ευάλωτες σε ζημιές από χτυπήματα.

ΠΟΡΤΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ
ΠΟΡΤΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Λόγοι και λειτουργίες εσωτερικών θυρών

Τα σπίτια τείνουν να έχουν αρκετές ΠΟΡΤΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ, κάθε μία από τις οποίες συνήθως έχουν διάφορες λειτουργίες. Ενώ μπορείτε απλά να κλείσετε την πόρτα για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, παρέχουν επίσης κάποια ηχομόνωση. Μπορούν επίσης να διαδραματίσουν έναν ρόλο όσον αφορά την παρεμπόδιση των περιοχών για τα παιδιά για να τα διατηρήσουν ασφαλή. Πριν αποφασίσετε να αγοράσετε διαφορετικές πόρτες, σκεφτείτε μερικά βασικά πράγματα.

Πρώτον, τι πρέπει να κάνει η πόρτα;

Τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι επιλέγουν ΠΟΡΤΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ για την αισθητική που φέρνουν. Μπορεί να θέλετε να επενδύσετε σε μια όμορφη επένδυση, για παράδειγμα, για να προσθέσετε ενδιαφέρον και διάσταση στο διάδρομο. Άλλοι επιλέγουν εσωτερικές πόρτες με βάση το κόστος. Αυτό μπορεί να είναι ένα καλό μέρος για να μειώσει το κόστος σε μια σημαντική αναδιαμόρφωση σπιτιού.

Πλεονεκτήματα

Οι ΠΟΡΤΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ κάνουν πολύ περισσότερα. Παραδείγματος χάριν, παρέχουν προστασία απορρήτου και βοηθούν να διαχωριστούν οι λειτουργίες κάθε χώρου. Οι τραπεζαρία και τα υπνοδωμάτια, για παράδειγμα, έχουν διαφορετικές προσδοκίες. Μπορούν επίσης να συμβάλουν στη μείωση του θορύβου.

ΠΟΡΤΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ
ΠΟΡΤΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Πρόβλεψη

Όταν επιλέγετε οικιακές ΠΟΡΤΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ, σκεφτείτε ποιος θα τα χρησιμοποιήσει επίσης. Εάν είναι πόρτες υπνοδωματίων, μπορεί να θέλετε εκείνους που έχουν σχεδιαστεί για να ανοίγουν και να κλείνουν ήσυχα. Αν τροποποιείτε το σπίτι σας για όσους είναι ηλικιωμένοι ή διαφορετικά καταρτισμένοι, ίσως θελήσετε να εξετάσετε διπλές ευρείες πόρτες ή εκείνες με αρκετή προσβασιμότητα για καρέκλες κινητικότητας. Και, σκεφτείτε την κατεύθυνση της ταλάντευσης της πόρτας. Πώς θα ανοίξει η πόρτα σωστά;

Τύποι κατασκευών για ΠΟΡΤΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Οι δύο πιο συνηθισμένες επιλογές για εσωτερικές πόρτες είναι οι εντοιχισμένες πόρτες ή οι πόρτες των πάνελ. Και οι δύο επιλογές χρησιμοποιούνται συχνά. Επιλέξτε ποιο προτιμάτε σε στυλ και τιμή.

ΠΟΡΤΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ πάνελ

Συγκριτικά, οι πόρτες ΠΟΡΤΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ πάνελ προσφέρουν περισσότερο ενδιαφέρον, ελκυστικότητα και λεπτομέρεια. Οι πόρτες του πίνακα είναι απλά πόρτες χωρισμένες σε πάνελ ή διαφορετικούς υαλοπίνακες. Έχουν ένα πλαίσιο και στη συνέχεια έχουν ενσωματωμένα πάνελ σε αυτά, στις περισσότερες περιπτώσεις. Τα πάνελ μπορούν να λειτουργούν οριζόντια ή κάθετα. Μια ποικιλία από στυλ είναι διαθέσιμα εδώ. Το πιο συνηθισμένο είναι μια ανυψωμένη πόρτα πάνελ όπου τα φύλλα υψώνονται από την επίπεδη επιφάνεια. Μπορούν επίσης να είναι σε εσοχή.

Οι πόρτες των πάνελ μπορούν να είναι εντελώς ξύλινες ή να έχουν πάνελ από γυαλί. Μπορούν επίσης να είναι στερεά ή κοίλα πυρήνα, ανάλογα με τους στόχους σας. Και, όπως και άλλες πόρτες, μπορείτε να τους κηλιδώσετε ώστε να ταιριάζουν με το σπίτι σας ή να τις βάψετε. Προσφέρουν μεγαλύτερη διάσταση από μια απλή πόρτα.

ΠΟΡΤΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ
ΠΟΡΤΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Αρθρωτές ΠΟΡΤΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Αυτός είναι ο πιο δημοφιλής τύπος πόρτας σε σπίτια σήμερα. Είναι οι πιο απλοί τύποι. Η πόρτα διαθέτει μεντεσέδες από τη μια πλευρά για να ανοίξει και να κλείσει. Οι μεντεσέδες μπορούν να είναι από τις δύο πλευρές για να επιτρέπουν τη σωστή κίνηση με βάση την είσοδο του δωματίου.

Συρόμενες ΠΟΡΤΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Σε ορισμένα σπίτια, μια συρόμενη πόρτα μπορεί να είναι ιδανική. Πιο συχνά συναντάται σε σπίτια με ασιατικό σχεδιασμό, αλλά λειτουργεί καλά στα σπίτια οπουδήποτε. Με λίγα λόγια, αυτές οι πόρτες γλιστρούν ανοιχτές αντί να ανοίγουν. Κινούνται σε οριζόντια κίνηση, συνήθως με ολίσθηση κατά μήκος μιας διαδρομής που είναι τοποθετημένη είτε στη βάση του δαπέδου είτε στο επάνω τμήμα του πλαισίου.

Πτυσσόμενες ΠΟΡΤΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ (συνήθως δίπλωσης)

Οι πόρτες Bifold ή πτυσσόμενες λειτουργούν ακριβώς όπως ακούγονται. Όταν η πόρτα τραβηχτεί ανοιχτή, διπλώνει σε δύο τμήματα που προεξέχουν προς τα έξω. Αυτός ο τύπος πόρτας είναι ιδανικός για ντουλάπες ή σε χώρους με περιορισμένο χώρο.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΡΤΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΡΤΑ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟΥ

ΠΟΡΤΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ Παράκαμψης

Μια πόρτα παράκαμψης λειτουργεί κάπως σαν μια συρόμενη πόρτα, αλλά γλιστρά σε μια διαδρομή κατά μήκος του άνω τμήματος της πόρτας. Όταν ολισθαίνει προς τα πλάγια, οι πόρτες αλληλεπικαλύπτονται, ελαχιστοποιώντας το άνοιγμα, αλλά χωρίς να χρειαστεί να ανοίγουμε την πόρτα. Αυτά μπορούν να δημιουργήσουν περισσότερο χώρο εντός ενός χώρου.

Πόρτες τσέπης

Οι κρυφές πόρτες ή οι πόρτες τσέπης είναι ένα φανταστικό εργαλείο όταν χρειάζεται να εξοικονομήσετε χώρο. Σε αυτές τις πόρτες, η πόρτα είναι ενσωματωμένη στον τοίχο δίπλα της. Μια τσέπη στη γυψοσανίδα επιτρέπει στην πόρτα να γλιστρήσει μέσα και έξω από αυτό. Με την απόκρυψη, δεν υπάρχει ανάγκη για χώρο που χρειάζεται μια πόρτα με αρθρωτή για να ανοίξει.

Πόρτες αχυρώνα

Οι πόρτες του αχυρώνα μοιάζουν σαν να προέρχονται από έναν αχυρώνα. Έχουν την τάση να έχουν λυριάδες ή κομμάτια ξύλου συνδεδεμένα μεταξύ τους. Δημιουργούν μια ρουστίκ ματιά στο σπίτι, αν και δεν χρειάζεται να είναι πραγματικές πόρτες αχυρώνα.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΡΤΑ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ
ΣΥΡΟΜΕΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΡΤΑ

Γαλλικές ΠΟΡΤΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Οι γαλλικές πόρτες έχουν μια μοναδική εμφάνιση στο ότι τείνουν να είναι δύο πόρτες, συνήθως με υαλοπίνακες, που ανοίγουν σε ένα χώρο. Οι δύο πόρτες τείνουν να ανοίγουν στο κέντρο όπου συναντώνται, δημιουργώντας ένα μεγάλο άνοιγμα καθώς απομακρύνονται ο ένας από τον άλλο.

ΠΟΡΤΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ περιστρεφόμενες

Οι πόρτες περιστροφής έχουν μια μοναδική άρθρωση στο κέντρο του πλαισίου της πόρτας. Αυτό επιτρέπει στην πόρτα να περιστρέφεται σε αυτόν τον μεντεσέ για να ανοίγει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση ανάλογα με τον τρόπο που ο χρήστης σπρώχνει ή τραβά την πόρτα.

ΣΥΡΟΜΕΝΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΟΡΤΕΣ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΩΝ

Ολλανδικές ΠΟΡΤΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Οι ολλανδικές πόρτες είναι μοναδικές και συχνά ονομάζονται σταθερές πόρτες, όπως εκείνες που βρίσκονται σε σταθερή βάση. Αυτές οι πόρτες, οι οποίες συχνά είναι μόνο μισές πόρτες, χωρίζονται οριζόντια στα μισά ώστε να επιτρέπουν στο κάτω μέρος και το άνω τμήμα να ανοίγουν (ή να παραμένουν κλειστά) όπως είναι επιθυμητό.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΥΠΝΟΔΟΜΑΤΙΩΝ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΡΤΑ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ

Μην διστάσετε να μας ειδοποιήσετε, έτσι ώστε να σας δώσουμε προσφορά και να ακούσετε τις προτάσεις μας χωρίς καμία χρέωση.

Βρείτε μας στο facebook και στο instagram.